Skip to main content
De pagina wordt geladen...

Facta versterkt landelijke dekking en zet stap naar het buitenland

Naebers Techniek en Avantec Antriebs- und Pumpentechnik verkocht aan Facta

Per 3 oktober 2023 zijn Naebers Techniek Heerlen BV en Avantec Antriebs- und Pumpentechnik GmbH verkocht aan branchegenoot Facta Holding BV. Facta is een landelijke speler in service en onderhoud van rotating equipment. Met de overname vergroot Facta haar positie in Zuidoost Nederland en ontstaat er een unieke uitvalsbasis om de Duitse markt te verkennen. Na de verkoop blijven de bedrijven hun activiteiten voortzetten onder de huidige bedrijfsnamen op de huidige bedrijfslocatie op de grens van Heerlen/Aachen.

De afgelopen jaren werkten de branchegenoten al vaker samen. De nieuwe eigenaar is onder de indruk van het vakmanschap van de medewerkers, de portefeuille van mooie opdrachtgevers en de unieke strategische ligging op de grens met Duitsland. Facta zal met deze overname haar achtste vestiging realiseren.

Roger Naebers en Marcel Naebers, voormalig eigenaren Naebers/ Avantec blijven operationeel betrokken bij de organisatie en zijn verheugd over de overname: “Voor de volgende fase in de groei en ontwikkeling van onze bedrijven is schaalgrootte nodig om succesvol te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat onder de vlag van een gerenommeerde landelijke speler ons bedrijf nieuwe kansen zal benutten om de marktpositie verder uit te bouwen. Daarnaast zijn we trots dat Ginn Naebers per 1 november als nieuwe regiodirecteur de aansturing van de vestiging op zich neemt.”

Jeffrey Schotvanger, eigenaar van Facta: “We zijn ervan overtuigd dat de bedrijven elkaar perfect aanvullen. Met deze krachtenbundeling kunnen we onze gezamenlijke activiteiten verder professionaliseren en onze dienstverlening uitbreiden. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers in Zuidoost Nederland nog beter van dienst zijn bij service en onderhoud van rotating equipment. Bovendien biedt deze nieuwe strategische locatie ons kansen om de eerste stap naar het buitenland te zetten.”

Over Naebers

Naebers Techniek Heerlen BV is sinds de oprichting in 1955 uitgegroeid tot een vooraanstaande partner op het gebied van reparaties en leveringen van elektromotoren en aandrijvingen. Avantec Antriebs- und Pumpentechnik GmbH is het Duitse dochterbedrijf van Naebers Techniek Heerlen BV. Het werkgebied ligt in Zuid Nederland en Noordrijn-Westfalen. Met een groot aantal technische vakmensen en uitstekende service hebben ze een goede naam opgebouwd.

Over Facta

Facta is al ruim 65 jaar hét servicebedrijf op het gebied van rotating equipment. Begonnen met 1 vestiging in Uitgeest en inmiddels uitgegroeid tot een landelijke organisatie met 7 vestigingen door heel Nederland. Met ruim 330 medewerkers beschikt Facta over een groot team technische specialisten.

V.l.n.r. Roger Naebers (Naebers), Marcel Naebers (Naebers), Jeffrey Schotvanger (Facta), Henk van Tuijl (Facta)

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie